Director: Pim van Hoeve


Dummie de Mummie (2014)Dutch Cinema: Dummie de Mummie (2014)
 

Director: Pim van Hoeve
Cast: Julian Ras, Yahya Gaier, Roeland Fernhout, Jennifer Hoffman, Sophie Cohen, Naomi Tarenskeen, Noah de Nooij, Nhung Dam, Miryanna van Reeden, Ian Bok, Mike Weerts, Bert Hana, Hassan Oumhamed, Nan Reunis

Description:

Shy eleven year old Gus' life is changed irrevocably when he finds an Egyptian mummy in his bed. An actual mummy of an actual young Egyptian prince brought to life by a lightning bolt that struck his enchanted golden scarab, just as he was being transported to a nearby museum. Darwishi Uratum Msamaki Minkab Ishaq Eboni, or DUMMIE for short, is almost the exact opposite of Gus. An unrestrained daredevil who knows no fear or pain and is up for anything. An unlikely friendship is born.
Script writer: Tijs van Marle
Genre: Adventure, Comedy

6yr and olderViolence     All AgesFearSexDiscriminationDrugs and/or Alcohol Addiction


Dutch Cinema: Dummie de Mummie (NL)
 
Blu-ray: NL
Released 13-FEB-2015 by Dutch Filmworks
Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en er gebeurt nooit iets in het plattelandsdorp waar je woont. Dan zit er op een dag opeens een levende mummie op je bed. Wat doe je dan? Goos (Julian Ras) en zijn vader Klaas (Roeland Fernhout) besluiten om net te doen alsof Dummie hun Egyptische neefje met veel brandwonden is. Dat idee loopt uit op een heel stoer avontuur. Want Dummie moet natuurlijk mee naar school, maar mag nooit zijn magische scarabee kwijtraken. Als twee pestkoppen van de school er toch mee vandoor gaan, moet Goos laten zien hoeveel hij overheeft voor zijn nieuwe beste vriend!
Duration: 80 min.
Rating: NL-6
Audio: Dutch: DTS-HD Master Audio 5.1
Subtitles: Dutch, English
Regioncode: B (A, C untested)
Extras: Behind the scenes
Discs: 1, BD-25Dummie de Mummie 2: en de Sfinx van Shakaba (2015)Dutch Cinema: Dummie de Mummie 2: en de Sfinx van Shakaba (2015)
 

Director: Pim van Hoeve
Cast: Roeland Fernhout, Katja Schuurman, Jennifer Hoffman, Mike Weerts, Marcel Hensema, Hans Dagelet, Yahya Gaier, Pim van Hoeve, Julian Ras, Ian Bok, Lukas Dijkema, Bert Hana, Anouk Maas, Thomas van Wattingen, Sophie Cohen

Description:

A mummy who realizes that he may never be as famous as his pharaoh-father seeks to boost his confidence by participating in a special contest, with the help of his best friend.
Script writer: Tijs van Marle
Genre: Adventure, Family

6yr and olderViolence     All AgesFearSexDiscriminationDrugs and/or Alcohol Addiction


Dutch Cinema: Dummie de Mummie 2: en de Sfinx van Shakaba (NL)
 
Blu-ray: NL
Released 18-APR-2016 by Dutch Filmworks
Dummie is inmiddels helemaal thuis in Polderdam, het dorp waar Goos hem gevonden heeft. Ze gaan samen naar school en zijn de beste vrienden. Tot ze opeens beseffen dat Dummie niet kan eten en dus nooit groot zal worden. Meester Krabbel snapt het probleem, maar ontdekt dat er een beeld is met olie erin wat Dummie kan helpen. Goos wil op zoek naar het beeldje, maar dat blijkt op de bodem van de zee te liggen. Dummie besluit dat hij dan maar vooral heel beroemd wil worden. De schilderwedstrijd van de krant móet hij daarom winnen. Met een mooi portret van juffrouw Friek gaat dat vast lukken!
Duration: 80 min.
Rating: NL-6
Audio: Dutch: DTS-HD Master Audio 5.1
Subtitles: Dutch, English
Regioncode: B (A, C untested)
Extras: none
Discs: 1, BD-25Dummie de Mummie 3: en de Tombe van Achnetoet (2017)Dutch Cinema: Dummie de Mummie 3: en de Tombe van Achnetoet (2017)
 

Director: Pim van Hoeve
Cast: Jennifer Hoffman, Stefan de Walle, Roeland Fernhout, Manou Kersting, Julian Ras, Yannick Jozefzoon, Ergun Simsek, Mike Weerts, Yahya Gaier, Gürkan Küçüksentürk, Michel Sorbach, Bert Hana, Kim van Zeben, Esther Gast, Noah de Nooij

Description:

Dummie is homesick and wants to go home to visit the grave of his parents.
Script writer: Tijs van Marle
Story based on the book 'Dummie de Mummie en de Tombe van Achneto' by Tosca Menten
Soundtrack: Matthijs Kieboom
Genre: Adventure, Family

All AgesViolenceFearSexDiscriminationDrugs and/or Alcohol Addiction


Dutch Cinema: Dummie de Mummie 3: en de Tombe van Achnetoet (NL)
 
Blu-ray: NL
Released 23-FEB-2018 by Dutch Filmworks
Sinds het terugvinden van de Sfinx van Shakaba blijft Dummie steeds maar dromen over zijn leven in het oude Egypte. Over zijn moeder, zijn vader Farao Achnetoet en de begrafenis van zijn grootvader Sadihotep. Dummie wil perse naar Egypte om ze te zoeken en het verleden af te sluiten. Goos vindt het een riskant idee, Klaas durft eigenlijk niet te vliegen en trouwens: Dummie heeft toch geen paspoort? Nadat Dummie op slinkse wijze het paspoort van Ebby 'leent' weet hij Klaas en Goos toch te overtuigen, ze gaan op pad naar zijn eigen land! Klaas en Goos hoopten dat Nederland ondertussen het land van Dummie was, maar Dummie is in de Egypte roes. Goos maakt zich zorgen om zijn vriend. Dummie loopt niet alleen het risico op ontdekking, maar vooral ook op teleurstelling. Het Egypte van nu is immers heel anders dan 4000 jaar geleden. En de verborgen graftombe van Dummies ouders vinden... Hoe is dat nou mogelijk?
Duration: 83 min.
Rating: NL-6
Audio: Dutch: DTS-HD Master 5.1
Subtitles: Dutch, English
Regioncode: B (A, C untested)
Extras: Making of...
Discs: 1, BD-25Gek van Oranje (2018)Dutch Cinema: Gek van Oranje (2018)
 

Director: Pim van Hoeve
Cast: Artüras Borsteika, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Dennis Coenen, Steef Cuijpers, Matin Dadfar, Nasrdin Dchar, Julian op de Laak, Hayo De Wilde, Auli Mousumi, Rochelle Deekman, Dina, Andre Dongelmans, Peter Drosy, Martijn Fischer, Yahya Gaier, Boyd Grund, Bert Hana, Kenneth Herdigein, Hannah Hoekstra, Abbey Hoes, Jan Willem Hofma, Paulius Ignatavicus, Ton Kas, Suzanne Kipping, Michael Krass, Martijn Lakemeier, Marjan Luif, Roben Mitchell, Robert Nederlof, Tobias Nierop, Ellen Pieters, ...

Description:

The lives of several people cross during the 2010 soccer world-cup.
Soundtrack: Matthijs Kieboom
Genre: Comedy, Romance

All AgesViolenceFearSexDiscriminationDrugs and/or Alcohol Addiction     Rude Language


Dutch Cinema: Gek van Oranje (NL)
 
Blu-ray: NL
Released 13-JUN-2018 by September Film
Het is zomer 2010 en Nederland blijft maar scoren tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika. De Oranjefans dromen met elke gewonnen wedstrijd van een plek in de finale, terwijl zij die niks met voetbal hebben de verlaten straten voor zichzelf hebben. In deze licht verhitte gemoedstoestand worden mensen naar elkaar toe of juist verder van elkaar af gedreven, om na vier weken – als het carnaval van het WK voorbij is – nooit meer dezelfde te zijn.

Gek van Oranje is een feelgood mozaïekfilm, die zich afspeelt tijdens die paar weken dat Nederland zijn doe-maar-gewoon mentaliteit van zich afschudt en helemaal opgaat in de totale oranjegekte.
Duration: 103 min.
Rating: AL, Grof taalgebruik
Audio: Dutch: DTS HD Master Audio 5.1
Subtitles: English, Dutch
Regioncode: B
Extras: none
Discs: 1, BD-50