Dorsvloer vol Confetti (2014)Dutch Cinema: Dorsvloer vol Confetti (2014)
 

Director: Tallulah Schwab
Cast: Hendrikje Nieuwerf, Suzan Boogaerdt, Steven van Watermeulen, Yannick de Waal, Tom van Kessel, Marie-Louise Stheins, Genio de Groot, Beate Uma Haije

Description:

To be Chosen. That is the most important life goal in the strict religious environment of Katelijne. For her, though, reading and stories are much more important. Is she thus risking her 'Grace period'?
Script writer: Chris Westendorp
Story based on the book 'Dorsvloer vol Confetti' by Franca Treur
Soundtrack: Fons Markies
Genre: Drama

9yr and olderFear   Rude Language     6yr and olderViolence   All AgesSexDiscriminationDrugs and/or Alcohol Addiction


Dutch Cinema: Dorsvloer vol Confetti (NL)
 
Blu-ray: NL
Released 14-JAN-2015 by Entertainment One
De 12-jarige Katelijne groeit eind jaren tachtig op in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Als enig meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks bij het boerenwerk betrokken. Hierdoor gaan ook de gesprekken aan tafel grotendeels aan haar voorbij. Terwijl haar verlangen om mee te doen onverminderd groot blijft, gaan haar gedachten hun eigen gang. Daarbij laat ze zich meeslepen door verhalen. Familieverhalen, dorpsroddels, Bijbelverhalen, bekeringsgeschiedenissen. ook sprookjes, al mag ze die eigenlijk niet lezen, omdat het leugens zijn die haar maar afhouden van de waarheid. Ze geeft daarmee blijk van een sterke drang om het dagelijkse bestaan te ontstijgen. Voor haar is lezen en leren, dé manier om haar leven op de boerderij achter zich te kunnen laten. Katelijne moet haar eigen weg kunnen gaan om te worden wie ze wil zijn.
Duration: 93 min.
Rating: NL-9
Audio: Dutch: DTS-HD Master Audio 5.1
Subtitles: English
Regioncode: ABC
Extras: none
Discs: 1, BD-25