Bankier van het Verzet (2018)Dutch Cinema: Bankier van het Verzet (2018)
 

Director: Joram Lürsen
Cast: Jacob Derwig, Barry Atsma, Fockeline Ouwerkerk, Pierre Bokma, Raymond Thiry, Matteo van der Grijn, Jaap Spijkers, Thiemen Pelster, Liz Vergeer, Miya Hageman, Lizzy Vos, Luit Bakker, Aafke Buringh, Violette Vandervelden, Fenne van Roy, Jochum ten Haaf, Götz Schubert, Peter Jordan, Frederik Brom, Steef de Bot, Ali Zijlstra, Tjebbo Gerritsma, George van Houts, Titus Boonstra, Edo Douma, Floris van Hall, Stef van den Eijnden, Bart van der Schaaf, Julien Croiset, Jan Elbertse, Rob Das

Description:

In Nazi-occupied Amsterdam, banker brothers Walraven and Gijs van Hall face their greatest challenge yet when they decide to help fund the Dutch resistance.
Script writer: Marieke van der Pol, Thomas van der Ree
Soundtrack: Merlijn Snitker
Genre: Drama, War

12yr and olderViolenceFear     Rude Language     All AgesSexDiscriminationDrugs and/or Alcohol Addiction


Dutch Cinema: Bankier van het Verzet (NL)
 
Blu-ray: NL
Released 07-SEP-2018 by Dutch Filmworks
Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancieerd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uitgesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van de bankiers van het verzet.
Duration: 123 min.
Rating: NL-12
Audio: Dutch: DTS-HD Master 5.1, Dutch: Auro 3D
Subtitles: Dutch
Regioncode: B (A, C untested)
Discs: 1, BD-50