country flag Nova Zembla 3D (2012)


Dutch Cinema: Nova Zembla 3D (2012)
 

Description:

Nova Zembla is based on the world famous episode in the Dutch history of the sea journey from Willem Barentsz in 1596. The blockbuster movie shows in 3D the story of survival in appalling conditions and the endurance of the crew. Presenting topmodel Doutzen Kroes in her acting debut as Catharina Plancius .

Genre: Action, Adventure, History

Kijkwijzer:   12yr and olderViolenceFear   Rude Language     All AgesSexDiscriminationDrugs and/or Alcohol Addiction


Director: Reinout Oerlemans

Cast:
Robert de Hoog, Victor Reinier, Jan Decleir, Juda Goslinga, Derek de Lint, Herman Egberts, Bas Keijzer, Teun Kuilboer, Mads Wittermans, Semmy Schilt...

Roleplay:
  -   Robert de Hoog Gerrit de Veer
  -   Victor Reinier Jacob van Heemskerck
  -   Jan Decleir Petrus Plancius
  -   Juda Goslinga Laurens
  -   Derek de Lint Willem Barentsz
  -   Herman Egberts Harmen
  -   Bas Keijzer Kok
  -   Teun Kuilboer Pieter Vos
  -   Mads Wittermans Chirurgijn
  -   Semmy Schilt Claes
  -   Jochum van der Woude Jan Fransz
  -   Angie Andradóttir Puffin
  -   Arend Brandligt Adriaan
  -   Donja de Wit Rich lady
  -   Arjan Duine Oene
  -   Doutzen Kroes Catharina Plancius
  -   Joshua Tsukasa MacDonald Spectator
  -   John Visser Noble Gentleman (uncredited)
Script writer: Hugo Heinen
Story based on the book 'diary by' by Gerrit de Veer
Soundtrack: Merlijn Snitker, Melcher Meirmans, Chrisnanne WiegelDutch Cinema: Nova Zembla 3D (NL)
 
Blu-ray: NL
Released 21-MAR-2912 by BFD Home Entertainment
Nova Zembla vertelt het legendarische,waargebeurde verhaal van de avontuurlijke ontdekkingsmissie van Willem Barentsz (Derek de Lint), dat destijds is opgetekend door het jonge bemanningslid Gerrit de Veer (Robert de Hoog). In het 16e eeuwse Amsterdam is Gerrit de assistent van de bekende dominee Petrus Plancius (Jan Decleir) en bovendien verliefd op zijn mooie dochter Catherina (Doutzen Kroes). Om Plancius te bewijzen dat hij mans genoeg is voor zijn dochter, gaat de onervaren Gerrit mee op de levensgevaarlijke ontdekkingsreis van Willem Barentzs en kapitein Jacob van Heemskerck (Victor Reinier). Door een Spaanse zeeblokkade is het voor Holland van levensbelang om een nieuwe handelsroute naar Azië te vinden. Barentsz is vastbesloten om dat te doen via de Noordpool.

De omstandigheden aan boord zijn loodzwaar voor Gerrit. En dan gaat het helemaal mis. Het schip vriest vast in het poolijs en de mannen moeten overwinteren op de bitterkoude ijsvlakte van Nova Zembla. De omstandigheden zijn erbarmelijk en levensgevaarlijk. Door aanvallende ijsberen, gebrek aan vers voedsel, oplopende spanningen en dodelijke temperaturen zijn hun kansen om levend thuis te komen zeer klein. Zal Gerrit zijn grote liefde Catherina ooit weer zien?

Nova Zembla, de allereerste Nederlandse 3D film vam regisseur Reinout Oerlemans vertelt op indrukwekkende wijze dit aangrijpende verhaal over ontbering, doorzettingsvermogen en de kracht van liefde.
Duration: 108 min.
Rating: 12
Audio: Dutch: DTS-HD Master Audio 5.1
Subtitles: Dutch SDH, English
Regioncode: ABC
Extras: Making of... | Premiere report | Audiocommentary by Reinout Oerlemans & Lennart Hillege | Videoclip | Photogallery
Comment: Real3D & 2D, Hologram Slipcase
Discs: 1, BD50