country flag Pizza Maffia (2011)


Dutch Cinema: Pizza Maffia (2011)
 

Description:

Bram is very good friends with his cousin Haas. Faris, Haas' uncle, manages the pizzeria of Brams father. After Brams father and Faris get into conflict with each other, Faris decides to leave and start his own pizzeria on the other side of the street. A true pizza war erupts between the two pizzeria, putting Bram and Haas friendship under a lot of pressure.

Genre: Drama

Kijkwijzer:   12yr and olderViolence   Rude Language     9yr and olderFear     All AgesSexDiscriminationDrugs and/or Alcohol Addiction


Director: Tim Oliehoek

Cast:
Iliass Ojja, Sallie Harmsen, Mamoun Elyounoussi, Ismael El Tarhabi, Sabri Saad El-Hamus , Michael John Fedun, Jeroen Mourmans, Loek Peters, Noufissa Rhalmi, Hakim Traidia ...

Roleplay:
  -   Iliass Ojja Bram
  -   Sallie Harmsen Alice
  -   Mamoun Elyounoussi Haas
  -   Ismael El Tarhabi Raffie
  -   Sabri Saad El-Hamus
  -   Michael John Fedun Man at Funeral
  -   Jeroen Mourmans Jeffrey
  -   Loek Peters Piloot
  -   Noufissa Rhalmi Mother Bram
  -   Hakim Traidia
  -   Torsten Colijn Guide Royal Netherlands Air Force (uncredited)
Script writer: Simon de Waal, Luuk van Bemmelen
Story based on the book 'Pizzamafia' by Khalid Boudou
Soundtrack: Fons MerkiesDutch Cinema: Pizza Maffia (NL)
 
Blu-ray: NL
Released 07-JUN-2011 by Video/Film Express B.V.
Pizzamaffia vertelt het verhaal van Ibrahim en zijn neef Illias. Iedereen kent ze als Bram en Haas, de twee snelste koeriers van pizzeria Novara. De twee jongens zijn onafscheidelijk. Elke avond racen ze op hun scooter door de stad en halen de bruutste stunts uit om als eerste bij de klant te zijn.

De pizzeria is eigendom van Brams vader, maar sinds hij met een hernia thuis zit, runt oom Faris de tent. Faris, de vader van Haas, is een geboren pizzabakker en de bestellingen vliegen dan ook de deur uit. Toch blijken de inkomsten tegen te vallen. De vader van Bram verdenkt zijn broer ervan dat hij geld achterhoudt. Als hij hem hiermee confronteert, ontstaat er een heftige ruzie en Faris vertrekt.

Tot op het bot gekrenkt begint de trotse Faris vervolgens zijn eigen pizzeria, aan de overkant van het plein. In no time brandt er een hevige strijd los tussen de twee pizzeria s. Alles en iedereen wordt meegesleept in de pizzaoorlog. Ook de neven Bram en Haas komen tegenover elkaar te staan in deze strijd om leven, dood, trots en een heleboel pizza's.
Duration: 86 min.
Rating: 12
Audio: Dutch: DTS-HD Master Audio 5.1
Subtitles: none
Regioncode: ABC
Extras: Trailers | Making of... | Premiére report | Videoclip 'Stiekem' by Fouradi feat. Lange Frans
Discs: 1, BD25