country flag Penoza (TV-series, 5 seasons) (2010)
| NL: Penoza I+II+III
| NL: Penoza IV
| NL: Penoza V


Dutch Cinema: Penoza (TV-series, 5 seasons) (2010)
 

Description

After her husband is assassinated, housewife Carmen reluctantly has to take charge of the criminal business of her family.

Genre: Crime, Drama, Thriller

Kijkwijzer:   12yr and olderViolenceFearDrugs and/or Alcohol AddictionSex   Rude Language     All AgesDiscrimination


Director: Diederik Van Rooijen

Script writer: Diederik Van Rooijen, Chris Westendorp, Pieter Bart Korthuis
Soundtrack: Bart WesterlakenDutch Cinema: Penoza I+II+III (NL)
 
Blu-ray: NL - "Penoza I+II+III"
Released 25-MAR-2014 by Just Bridge Entertainmen
Carmen van Walraven kent het criminele milieu door en door. Haar vader André de Rue is een berucht Amsterdams penozefiguur. Haar man Frans staat met haar broer Irwan aan het hoofd van De Winkel, de vlag waaronder de illegale zaken van de familie zich afspelen. Maar Carmen wil haar kinderen een ander leven bieden en eist dat Frans zich terugtrekt uit de onderwereld. Kort daarna wordt Frans voor de ogen van hun zoontje geliquideerd en belandt Irwan achter de tralies. Zo ziet Carmen zich gedwongen de leiding van De Winkel op zich te nemen. Om haar gezin te beschermen, deinst ze voor niets terug en vecht ze voor een plek in een uitgesproken mannenwereld. Zal ze ooit weten wie haar man heeft vermoord? Is er ook maar iemand in haar omgeving te vertrouwen? En zal de ‘Penoza’ er op een dag in slagen de criminaliteit de rug toe te keren en met haar kinderen een rustig bestaan op te bouwen?
Penoza is een van de meest succesvolle Nederlandse tv-series van de laatste jaren. In de hoofdrol schittert Monic Hendrickx, die met haar vertolking van Carmen van Walraven in 2013 zelfs een Gouden Kalf won.
Edition: Verzamelbox
Duration: 1260 min.
Rating: NL-12
Audio: Dutch: DTS HD Master Audio 5.1
Subtitles: none
Regioncode: B (A, C untested)
Extras: none
Comment: 3 seasons: 28 episodes of ~45 min.
Discs: 3, BD-50


Dutch Cinema: Penoza IV (NL)
 
Blu-ray: NL - "Penoza IV"
Released 15-DEC-2015 by Just Entertainment
Het derde seizoen van de populaire Nederlandse misdaadserie Penoza kreeg een schokkende finale toen Carmen van Walraven werd neergeschoten. Aan het begin van deze vierde reeks zien we dat Carmen de aanslag ternauwernood heeft overleefd. Ze is ontwaakt na lang in coma te hebben gelegen en begint langzaam weer een beetje op te knappen. Daarbij heeft ze wel regelmatig last van black-outs. Intussen probeert zoon Boris erachter te komen wie er op zijn moeder heeft geschoten. Zodra Carmen voldoende is hersteld, wordt ze overgebracht naar de gevangenis om daar achter de tralies haar proces af te wachten. Ze beseft dat de kans klein is dat ze ooit weer op vrije voeten komt. Maar op een dag komt officier Justine de Heer op bezoek met een verrassend aanbod: Carmen kan haar vrijheid herwinnen door te infiltreren in het levensgevaarlijke Mexicaanse kartel….
Duration: 460 min.
Rating: 12,gadv,,t
Audio: Dutch: DTS HD Master Audio 5.1
Subtitles: none
Regioncode: B (A, C untested)
Extras: none
Comment: Season 4: 10 episodes ~46 min.
Discs: 1, BD-50


Dutch Cinema: Penoza V (NL)
 
Blu-ray: NL - "Penoza V"
Released 14-NOV-2017 by Just Entertainment
Anderhalf jaar na de gebeurtenissen van seizoen IV gaat het Carmen voor de wind: de Winkel loopt zonder problemen, Carmen staat aan de top van de drugshandel en haar kinderen lijken gelukkig. Carmen denkt aan stoppen en heeft nog een paar drugsladingen nodig om haar pensioen en dat van de kinderen veilig te stellen. Maar dan ontstaan er toch weer problemen: een nieuwe garde dient zich aan, harder en onvoorspelbaarder dan ooit. Ze hebben het voorzien op Carmens transporten en brengen haar relatie met de Mexicanen in gevaar. Carmen slaat hard terug, maar haar tegenstander blijkt er een van formaat. Intussen worstelt Natalie met het moederschap en haar relatie met Storm, is Boris nog steeds niet de oude na zijn tijd bij de Coach en probeert Lucien een eigen bestaan op te bouwen. Terwijl Carmen zich steeds meer dreigt te verliezen in haar strijd met de nieuwe concurrent en tegelijkertijd een nieuwe liefde toelaat in haar leven, ziet ze dat het met haar kinderen langzaamaan verkeerd gaat. Wat moet ze doen om hen te kunnen redden?
Duration: 440 min.
Rating: 12gav,,t
Audio: Dutch: DTS HD Master Audio 5.1
Subtitles: none
Regioncode: B (A, C untested)
Extras: none
Comment: Season 5: 10 episodes ~44 min.
Discs: 1, BD-50